Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.

donderdag 24 oktober 2013

Een liefdevol beeld tussen grootouders en kleinkinderen

Linda Heesbeen illustreerde als stageopdracht mijn verhaal Sssst, opa slaapt. Vanaf het begin was voor ons duidelijk dat we met het boekje meer wilden doen dan een enkel exemplaar van in de kast zetten. Het onderwerp was daar te belangrijk voor.

Ik stuurde het boekje, dat we in eigen beheer lieten drukken, naar Biblion met de vraag of ze het op wilden nemen in de biebcollecties. Daar zijn ze vaak niet dol op eigen beheerboeken (omdat er ook slecht materiaal wordt uitgegeven, naast wat pareltjes), maar ze zagen gelukkig de kwaliteit van ons werk. Linda had het prachtig geillustreerd en vormgegeven en ik had er uiteraard voor gezorgd dat het verhaal spannend, liefdevol en foutloos was.

Erg blij zijn we dan ook met de recensie die het boekje kreeg bij Biblion:

De opa van Lotte en Luuk moet naar het ziekenhuis om een buikoperatie te ondergaan. Opa knapt snel op, maar na twee dagen ontstaan er complicaties. Er is een bacterie in het bloed gekomen en opa wordt op de intensive care opgenomen. Gelukkig verslaat opa de 'bloedrovers'. Verhaal in eenvoudige bewoordingen met veel directe rede waarin een liefdevol beeld geschetst wordt tussen grootouders en kleinkinderen. Na het fictieve deel is er bondige informatie (zes bladzijden) over de afdeling intensive care. De tekst staat bij beide delen in twee kolommen. De zwart-wittekeningen, waarvan zeven paginagroot, zijn met potlood in grijstinten uitgevoerd. De illustratrice heeft ervoor gekozen om de mensfiguren met vier benen af te beelden en het gelaat te tekenen als een hondachtige. Deze werkwijze zorgt voor een bepaalde distantie, maar kan voor de jongsten minder confronterend zijn. De auteur Netty van Kaathoven heeft al heel wat jeugdboeken op haar naam staan. Het boekje in smal oblong formaat heeft een opvallend turquoise omslag. Een combi-uitgave fictie/non-fictie die dienst kan doen om ziek zijn en/of ziekenhuisopname bespreekbaar te maken. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

En erg blij zijn we met de grote aankoop die de bibliotheken hebben gedaan! Binnenkort is het boekje dus in veel (school-)biebs te leen.
Kun je daar niet op wachten, dan kan het ook nog gekocht worden bij Linda of bij mij, voor 8 euro, exclusief verzendkosten. Stuur een van ons dan een bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten