Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.

woensdag 10 juli 2013

Bepaalde gevoeligheden

 
Twee keer werd het verhaal bijna uitgegeven en twee keer ging het op het laatste moment niet door. Een keer was dat omdat de uitgever 'bij nader inzien rekening moest houden met bepaalde gevoeligheden in de maatschappij'.
Razend was ik.
Het enige 'gevoelige' in het verhaal waren de twee moeders. Op een of andere manier hadden de kinderen, die een gevonden poesje wilden redden op de camping, geen vader en moeder maar twee moeders gekregen van me.
Niet dat het verder een rol speelde in het verhaal, het was gewoon zo. De terloopse lesbo-moeders, zal ik maar zeggen. Broodnodig af en toe in kinderverhalen.
Maar ja, dus wel een 'gevoeligheid', volgens de uitgever, al hadden de personages er op geen enkele manier last of voordeel van. En 'het gaat al zo slecht in boekenland en je snapt dat we ons geen risico kunnen veroorloven.'
Dat wil ik niet snappen.
Zucht!
Gelukkig kwam Janine van der Land als stagiaire op mijn pad en zij illustreerde het verhaal Jet gered? prachtig! Ik ben echt verguld met het resultaat. Dit heeft ze echt goed in de vingers! Houd haar in de gaten!
Of we het boek ook verkoopbaar gaan maken overleggen we nog even. Gezien de vele kleurenillustraties wordt het dan namelijk een prijzige uitgave. Dus voorlopig genieten Janine en ik er zelf van.
(Klik op het plaatje voor een vergroting van de totaalcover) 

8 opmerkingen:

 1. Misschien is dit leuke boek juist geschikt voor crowdfunding. Ik wil er wel een kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, dat is mooi! Maar jullie zijn wel anoniem :-( Als meer mensen er eentje willen kopen dan bestellen we gewoon een stapel(-tje) en sturen die op. Mail eventueel via mijn website www.nettyvankaathoven.nl even een contactmogeliijkheid. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Nettie!

  Als je helemaal niemand kunt vinden om dit veelbelovende nieuwe boek van je uit te geven, kun je misschien van mijn kersverse platform gebruikmaken. Begin dit jaar heb ik een leesbevorderingssite in elkaar getimmerd (hele klus voor een illustrator uit het jaar nul), vol kinderverhalen met animaties en voice-over. http://www.booxalive.nl

  Omdat ik alles helaas alleen zonder hulp doe met eigen middelen, is de site nog in bèta versie. Maar ik hoop dat het ook een platform wordt voor anderen die niet via uitgevers hun mooie werk kunnen publiceren. Neem eens een kijkje en laat het bezinken. Ik sta open voor allerlei ideeën (zeker van fleurige leeftijdsgenootjes). Zelf heb ik ook een hele agenda met content die ik wil uitwerken.

  Lieve groet, Magda van Tilburg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil er ook wel een kopen. Ik vind twee moeders wel wat.
  Denkelijk heb je m'n adres wel? Anders mail ik het via privémail.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, Dettie. We zijn nog even 'in gesprek' met een uitgever. Misschien komt het wel ooit via die weg op de markt. Dan lees/hoor je van me.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai NettY (sorry dat ik het eerder verkeerd schreef)!

  Doe maar lekker rustig aan, ik wil het platform nog heel lang gaan ontwikkelen met mooie dingen van mezelf én anderen.

  Je zou je prentenboek bv helemaal zo kunnen presenteren als het nu is. Maar ook kleine animaties toevoegen, om bepaalde dingen 'dieper' te laten voelen of emphaseren.
  Maar als je een uitgever vindt, dan is dat natuurlijk toppie! Dan kan alsnog een geanimeerde versie op Booxalive, met verwijzing naar het verkooppunt. Ik noem maar wat zijstraten op, om je te tonen hoe flexibel van alles kan worden gebogen naar allerlei ideeën.

  Anyway: héél veel succes. Ik heb gesmuld van de links naar de jonge illustratoren die je om je heen hebt verzameld! Vers bloed :-)

  BeantwoordenVerwijderen