Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt. Klik op mijn foto als je mijn website met al mijn boeken zoekt.
Wil je een van mijn schrijfsels of foto's ergens voor gebruiken, stuur me dan vooraf een verzoekje.
Veel leesplezier!

donderdag 12 december 2013

Marokko 6 - Ambachtswerk

Overal waar je in Marokko komt zie je de mensen bezig met echt ambachtswerk. Tijdrovend, maar o zo mooi.

In diverse piepkleine winkeltjes in Marrakech zagen we mannen dikke stoffen stikken op een naaimachine. Nou ja, we zagen de stof, de mannetjes gingen er vaak helemaal onder schuil. Blijkbaar wisten ze precies wat waaraan gestikt moest worden, ruimte om iets even uit elkaar te leggen was er niet. Ik besloot eens te gaan vragen wat zo'n man maakte. Een heuse grote circustent dus!
Boven zijn hoofd hingen foto's van tenten die je bij hem kunt bestellen. Van lelijke witte partytenten zoals wij die hier hebben, maar dan meterslang en met 'ramen' erin tot traditionele berbertenten en een soort tipi's. Het kon allemaal. Hij vertelt je hoeveel stof of zeil je nodig hebt en waar je het moet halen en stikt vervolgens je tent.

Ook zagen we een lampenmaker. Dat was wat handzamer in een klein winkeltje. Hij knipte metaal, maakte er versieringen in en soldeerde alles aan elkaar zodat je de prachtige lampen krijgt die op de andere foto te zien zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten