Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.

zondag 12 januari 2014

Een onverwacht mooie boot

Soms heb je zomaar ineens een nieuwe hobby. Iets wat je uitprobeert en wat zo vreselijk goed bij je blijkt te passen dat het verslavend gaat werken.
Zo ging het bij mij bij mijn strijkijzertje en de bijenwas.
Elke keer probeer ik weer een ander techniekje tot ik zo ongeveer op mijn kop sta met mijn strijkijzertje, kijk wat filmpjes op Youtube, verzin nieuwe toepassingen.
Officieel heet het encaustic en het is gewoon toveren met was. Elke keer als je je strijkijzertje op het papier zet komt er iets anders onverwachts.
Vanavond ontstond deze boot in woelig water en bedacht ik dat ik best veel lezers in mijn vriendenclub heb.
Dus de eerste boekenleggers werden gemaakt, voorlopig weet ik weer wat ik meeneem als ik ergens op visite ga :-) Liefhebbers kunnen zich melden!

En is er iets wat ik de volgende dag niet mooi meer vind dan gaat het ijzer er nog eens overheen en hoppa, een nieuw schilderij getoverd.
Dit gaat mij lekker van het schrijven afhouden!
(Klik op de plaatjes voor een vergroting)

2 opmerkingen:

  1. Mooi dat golven-effect Netjo! Net geleerd? Vlgs mij heb je de afgelopen 14 dagen meer gestreken dan je hele leven bij elkaar! Ik heb Tanya en mij ingeschreven voor die workshop van €14,= in Kesteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ging ineens vanzelf, die golven, Liesje. Ik zat een beetje te wieberen met dat ijzertje en hoppa. Zo mooi woest als die jij nu hebt is hij natuurlijk niet :-). Heb je Tanya gewaarschuwd voor de ernstige verslavingsdreiging?

    BeantwoordenVerwijderen