Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.

dinsdag 23 april 2013

Kinderboekenmakersflashmob

Het was nodig, heel erg nodig.
Vandaag togen zo'n veertig kinderboekenmakers en wat beschermengelen van het kinderboekenvak naar Maastricht.
Hanneke Koene van kinderboekwinkel De Boekenwurm had namelijk een noodoproep uit laten gaan: 'Het gaat slecht met de kinderboekwinkels.'

Dus gingen we met heel veel schrijvers tegelijk voorlezen. Om daar eens even heel luidruchtig aandacht voor te vragen. En ondertussen tekenden de illustratoren buiten de ramen vol.

Maar eerst moest gans Maastricht natuurlijk weten dat we er waren en dat ze allemaal naar de winkel moesten komen.
Dus togen Marjo le Comte als een rode diva met zwarte hoed (zie foto) en ik (met hulp van hond Zjors) de stad in met rinkelende bellen. Marjo stuurde me heel handig van terras naar terras en daar aangekomen ook nog eens dwars over het terras, over de voeten van de obers, zo ongeveer. Om onze boodschap als nieuwerwetse dorpsomroepers luidkeels te verkondigen.

Eerlijk gezegd reageerden de mensen redelijk mat als we vertelden dat er wel 40! wel 40! schrijvers tegelijk in de stad waren. 'Kom nu maar kijken, we hebben ook lekkere cup cakes!' riepen we.
Dat deed menigeen opveren. Cup cakes en ook nog eens gratis?
We zagen later verschillende 'terrasbewoners' naar de winkel komen.
Waarschijnlijk moeten kinderboekhandels dus meer cup cakes bij de boeken serveren? Of is dat een te-kort-door-de-bochtconclusie?

Alle kinderen die we onderweg spraken, keken ons wezenloos aan. Dat was te verklaren: ze waren Frans, Duits, Zwitsers, Oekraïens of nog exotischer. Nee, daar konden we niet voor voorlezen.

We werden ook nog danig in ons wervingswerk gestoord, Marjo en ik. Niet door de politie, die gingen we gewiekst uit de weg. Nee, er waren hordes toeristen die graag met dat malle duo en dat schattige hondje op de foto wilden. En toen waren er weer toeristen die die fotograferende en filmende toeristen wilden filmen. Kunt u het nog volgen? Wij af en toe niet als er weer wat superslanke Japanse meisjes (is iedereen daar eigenlijk slank?) op en om de fiets hingen. Gelukkig hingen zowel de fiets als de skoet van Marjo vol met de posters die Kees de Boer ontwierp, zodat er in alle delen van de wereld straks verbaasd op de foto's gekeken gaat worden waar dit tumult nu allemaal over ging.
Over de Boekenwurm, mensen. Die moet namelijk blijven, net als alle andere kinderboekwinkels.
Koop je boeken bij de specialist! Inclusief deskundig advies en als je mazzel hebt een cup cakeje.

1 opmerking:

  1. Cupcakes zouden mij zeker een stapje harder laten lopen! ;-) Leuk verslag, Netty. Je ziet er prachtig uit. Laten we hopen dat het heeft geholpen.

    Japanse mensen zijn niet allemaal slank. Ik schat in negenennegentig procent wel, maar ze bestaan ook met overgewicht.

    BeantwoordenVerwijderen