Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.
Wil je me ergens over benaderen mail dan naar zjors#casema.nl en vervang daarin de # door een @

dinsdag 8 januari 2019

Laos Cambodja 8 - Vlindertuin

Een Nederlands echtpaar streek in 2013 neer in Laos en deed een 'aanval' op een stukje onherbergzame jungle. Ze maakten daar een prachtig vlinderparadijsje van waar bezoekers de vlinders van Laos kunnen bewonderen en waar schoolkinderen les kunnen krijgen in natuurbehoud en de waarde van een ecosysteem. Veelal geholpen door vrijwilligers. Het is een stukje natuur waar je helemaal zen kunt worden tussen de vlinders en naast de waterval. Je kunt er ook visjes aan je voeten laten knabbelen. Er gaat een gids mee die alles uitlegt over de vlinders en de poppen, wij vergaten zowaar dat we gewoon Nederlands konden praten. Inmiddels zo gewend aan het Engels.
Wij bezochten het Kung Si Falls Butterfly Park in de buurt van Luang Prabang voordat we naar de beroemde nabijgelegen Kung Si Falls gingen. Deze watervallen zijn ook werkelijk schitterend, maar wel verworden tot een kermisattractie. Dus liever even relaxen tussen de vlindertjes voor je je in het gewoel van de watervallen stort.
Meer over de tuin lees je hier.
De laatste twee foto's zijn van de grote waterval, de andere foto's van de vlindertuin waar de waterval weliswaar kleiner is maar zonder bussen vol Japanners eromheen. En net zo mooi.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten