Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.
Wil je me ergens over benaderen mail dan naar zjors#casema.nl en vervang daarin de # door een @

maandag 11 juni 2012

Een boek waar ik blij van word

Silvie Buenen, stagiaire van de Academie Sint Joost, maakte al een afbeelding voor een ansichtkaart voor me. Maar vandaag hadden we een bespreking over het boek 'Thuis' dat ze ook illustreert. En ik kan alleen maar zeggen dat ik er helemaal blij van word! Hiernaast zie je de voorkant van het boek. Klik op het plaatje voor een vergroting.

Oordeel zelf over haar illustraties en laat als je dat leuk vindt een reactie achter op dit blog. Silvie vindt het in ieder geval leuk om meer reacties te krijgen dan van mij alleen. Zowel juichende reacties als kritische kanttekeningen.


'Thuis' gaat over het eigenwijze meisje Olly dat steeds met haar ouders (kunstenaars) moet verhuizen naar weer een nieuwe anti-kraakwoning. Ze is dat helemaal zat na veertien verhuizingen binnen de elf jaar van haar leven! Eindelijk vindt ze in het bos in de omgeving van het landhuis waar ze nu woont een vriend: de oude man Charles. Hij leert haar en haar vriendin Belle veel over de natuur en geeft haar eindelijk een gevoel ergens thuis te horen. Maar natuurlijk hebben haar ouders alweer een nieuwe stek bedacht: deze keer gaan ze naar Frankrijk.

Het boek is bijna af en dan gaat het gedrukt worden.
Het is afwijkend qua vorm. Het wordt een boek in oblongformaat, dus liggend of 'overdwars'. Het bevat ongeveer 44 pagina's, waarvan 8 pagina's in kleur.
Bestellen kan bij mij of bij Silvie. Voor de snelle beslissers kost het boek 12,90 exclusief verzendkosten. Geen geld, zou ik zo zeggen als je een van de eerste originele 'Silvie's' in je boekenkast wilt hebben. Want daar gaan we vast nog veel van horen en zien, deze talentvolle dame!

6 opmerkingen:

 1. Ziet er heel goed uit, Netty. Prachtige, sfeervolle illustraties!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Netty, mooie techniek ook en heel erg sfeervol. Daar zou ik ook blij van worden:).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jacqueline de Bree11 juni 2012 om 19:01

  Wauw, heel origineel en Olly ziet er ook eigenwijs uit.
  Mooie techniek heeft Sylvie gebruikt.
  Ja, ga zo door, Sylvie.
  Hiervoor wordt een plekje in mijn boekenkast gereserveerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat zit er echt heel mooi uit.... ik word er op afstand al blij van!

  BeantwoordenVerwijderen