Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.

zondag 10 juni 2018

Kirgizië 12 - Een shirdak maken 2.

Wij vonden onszelf al heel hard werken door de hele dag op een matrasje of bankje zittend shirdaks te naaien. Maar toen wij 's avonds aan de heerlijke dis zaten te smullen van wat een van de schoondochters had gekookt, zagen we buiten op de stoep nog bedrijvigheid. Onvermoeibaar ging Big Mama door met haar werk. En dat was een klus waar wij U tegen zeiden!
Dat het donker werd was geen probleem, ze leende een koplamp van een van ons en kon zo verder knippen. Er moest namelijk over een maand een bestelling klaar zijn.
De volgende ochtend, al lang voordat wij druk waren met koffers naar ons busje sjouwen, zagen we pas hoe omvangrijk deze puzzel was. Met hetzelfde systeem namelijk, een grijze en een witte lap waaruit de zelfde symbolen waren geknipt, moesten ze weer een samenhangende shirdak maken. Of twee dus.

Mij zakte de moed in de schoenen bij het zien van de berg. Hoe kregen ze dit ooit nog passend. Maar Big Mama en haar collega lachten onze bedenkingen weg en werkten stug door. Alleen even onderbroken voor een groepsfoto, een hartelijke hug en een zwaaisessie. En weg waren we. Met pijn in ons hart.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten