Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.
Wil je me ergens over benaderen mail dan naar zjors#casema.nl en vervang daarin de # door een @

dinsdag 12 juni 2018

Kirgizie 21 - Vakantieyurt

Het kenmerk van Kirgizië is natuurlijk de yurt. Wij reisden rond het Yssyk Kolmeer, een groot meer van 180 kilometer lang en 60 kilometer breed. Aan de noordoever zagen we de eerste all-inclusive's die gebouwd werden, midden in een desolaat landschap. Met grote hekken eromheen die ver doorlopen tot in het meer, zodat de gasten een eigen strand hebben.
Aan de zuidoever doet men het wat passender.
Dit is een kleinschalige gelegenheid om te logeren of te dineren als je voorbij komt.


De slaaptenten die je kunt huren.


En er wordt er nog eentje bij gebouwd. Schitterend aan het grote meer.Binnen in de restauranttent. Deze was omhuld met plastic in plaats van wol. Praktischer, maar wel een beetje nep.


 Eigenlijk hoort het eten op de grond of op een laag tafeltje, maar dat vinden de toeristen met stijve spieren weer zo onhandig.Als er geen gasten zijn wordt er aan huisvlijt gedaan en ook dat wordt verkocht in de yurt.Aangepaste tuinmeubels van hout.


Een idyllisch plekje aan het meer. Wat dan wel weer jammer was: toen we terug naar de doorgaande weg reden zagen we dat er ook grote hotelaccommodaties werden gebouwd net om de hoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten