Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.
Wil je me ergens over benaderen mail dan naar zjors#casema.nl en vervang daarin de # door een @

dinsdag 12 juni 2018

Kirgizië 22 - Yurts in alle maten.

Net als de klompen bij ons, worden de yurts in Kirgizië toeristisch ingezet. Hier wat mogelijkheden voor als je ook zoiets in de tuin wilt. Met een beetje poen op zak neem je zo een speeltent mee voor thuis, vermoed ik.Deze twee foto's tonen de binnenkant van de yurt die bij een hotel stond. Rijkelijk versierd. We hebben er een avond Kirgizische kinderspelletjes in gespeeld, waarbij je heel behendig moest zijn met wat steentjes. Het leek ons wel lollig om erin te slapen, voor het echte Kirgizië-gevoel, zeg maar.  Dat mocht van de hotelbaas. Maar onze gids was flabbergasted: 'You want to sleep in a yurt when you have such a nice room?' riep ze uit. Ja... uhm... ja, leek ons wel leuk, tot we dachten aan de struikelpartij 's nachts als we naar het toilet moesten en zo. Dus sliepen we toch maar weer binnen.


Wil je wat meer comfort dan bouw je gewoon een yurt van stenen en leem. Bovenop een glazen koepel voor het echte yurtgevoel.


Gebruik je geen vilt, maar plastic dan kun je hem de hele winter buiten laten staan. Maar het is wel een beetje vloeken met de tradities!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten