Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.

maandag 11 juni 2018

Kirgizië 16a - Hoera het is feest!

Het personeel was in rep en roer toen we bij een nomadmuseum arriveerden. Ja, we mochten binnen en dan wel snel, want de Turkse ambassadeur stond op het punt van arriveren en dan moesten de kinderen in klederdracht hem en zijn gevolg ontvangen. En nee, we mochten geen foto's maken, maar als een van ons een klein bedragje zou betalen, (ik meen iets van 100 sum wat ongeveer 1,20 euro is) dan mochten we allemaal wat foto's nemen in het museum. En als de ambassadeur er dan ook op zou staan dan was dat maar zo. Dus een van ons dokte deze gigantische afkoopsom en zo kunnen jullie nu zien hoe mooi de kindertjes gekleed waren. Het was er een beetje duister en flitsen mocht niet, dus een beetje vaag misschien?
Wellicht was het een voordeel dat wij net arriveerden want buiten ons groepje waren er geen bezoekers. De mensen uit Kirgizië hebben veelal gewoon geen geld om naar een museum te gaan. En dus zag de ambassadeur dat we zelfs helemaal uit Nederland hiernaartoe kwamen om al dat moois te zien.Het traditionele spel met steentjes die in vakjes moeten. Gezeten op een prachtige alakyis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten