Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.

zondag 8 januari 2012

Bijna vergeten, ook over Faiza

Bijna vergeten bij alle fijne recensies over 'Faiza is mijn held!' om die van de Leestafel te vermelden. En daar was ik ook erg blij mee: klik Leestafel

Dettie schrijft onder andere:
Toen Netty van Kaathoven dit boek schreef wist ze natuurlijk niet hoe actueel haar verhaal zou zijn nu al de commotie rond de achttienjarige Mauro uit Angola is ontstaan. In dit boek staat een mooi verhaal over een leuk meisje dat ook de pech had in een deel van, dit keer, Afrika te wonen dat constant in oorlog verkeert en daardoor vluchten moest. Teruggaan is geen optie. In haar dorp woont niemand meer. Alle mensen zijn gevlucht of vermoord. Je hoopt natuurlijk dat Faiza, haar broer en moeder mogen blijven en ik was ook erg benieuwd hoe Netty van Kaathoven dit verhaal zou laten eindigen. Gelukkig koos ze niet voor de makkelijke manier, de afloop van het verhaal is niet positief, niet negatief maar wel realistisch. Het is een pakkend en vooral naar het eind toe erg ontroerend verhaal. Het was af en toe flink slikken. Mooi!

En zien jullie hoe prachtig Jenny Bakker de illustraties maakte! Dank Jenny!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten