Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.
Wil je me ergens over benaderen mail dan naar zjors#casema.nl en vervang daarin de # door een @

vrijdag 6 januari 2012

Overtuigend en integer

(Dit bericht werd eerder geplaatst op mijn oude blog)

De recensie van Guusjes geheim door Biblion is bekend. Naar aanleiding van deze recensie beslissen bibliotheken of ze het boek zullen aanschaffen. Nu maar hopen op een ruime aanschaf!

Jord (ca. 12) speelt het liefst met Guusje, het leukste meisje van school. Knoeien bij de sloot of een hut bouwen in het bos. De laatste tijd doet Guusje raar: ze is snel boos, ongedurig. Wat is er aan de hand? Dan is Guusje opeens spoorloos verdwenen. Ouders en politie zoeken haar. Jord gaat 's nachts naar hun geheime hut en vindt een totaal overspannen Guusje. Bij Jords moeder thuis komt de akelige waarheid stukje bij beetje aan het licht. Deel uit de serie 'Inzicht'*. Het verhaal is geschreven vanuit het gezichtspunt van Jord (ik-figuur). Hij is nogal wijs in de lange gedachtespinsels en beschrijvingen. Het moeilijke onderwerp is overtuigend en integer aangepakt. Na een toelichting van de auteur volgt een aantal interviews met misbruikte jongeren. Ten slotte komen bij 'vragen en antwoorden over seksueel misbruik' aspecten als incest, kinderporno en pedoseksualiteit vrijmoedig aan de orde en zijn er verwijzingen naar relevante websites en de Kindertelefoon. Informatief en voorlichtend. Vanaf ca. 11 jaar. – Greetje Hoff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten