Een nieuw blog


Blog van kinderboekenschrijfster Netty van Kaathoven. Zoek je informatie over een van mijn boeken klik dan rechts op het juiste label en je krijgt de selectie die je zoekt.
Blogs over enkele reizen van me vind je ook door op het juiste label rechts te klikken.

woensdag 11 januari 2012

Niet te zielig, niet te topzwaar...

Bijna had Willeke, recensente van de Leestafel, het boek 'Guusjes geheim' niet ter recensie aangevraagd, schrijft ze. Vanwege het onderwerp: seksueel misbruik bij kinderen. Toch ben ik heel blij dat Willeke het wel gelezen heeft en dat ze er zo positief over is. Lees hier de hele recensie: Leestafel
De conclusie van Willeke lees je hier:

Van al het leed wat via kranten en televisie binnen komt kan ik toch altijd het slechts tegen het misbruik van kinderen. Van kinderen moet je afblijven. Punt. Maar de wereld zit helaas anders in elkaar, en juist dáárom is het belangrijk dat er toch dit soort boeken verschijnen. Toegankelijk en informatief tegelijkertijd. En ook nog eens goed van toon, niet te zielig, niet te topzwaar, en met de alsmaar terugkerende boodschap… Wat er ook gebeurd is, het is nóóit jou schuld, en wát er ook gebeurd is, práát erover met iemand die je vertrouwt.
Geen boek wat ik zomaar zonder begeleiding in iedere kinderboekenkast zou zetten, wél een boek wat een aanrader is voor kinderen die zelf of in hun omgeving met misbruik te maken hebben.


En meepraten over het boek of de recensie kun je op de Leestafel hier: Forum leestafel

1 opmerking:

  1. Gaaf, Netty! Alleen jammer dat de recensent het verschil niet weet tussen 'jou' en 'jouw'...

    BeantwoordenVerwijderen